Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ministránsok

Templomunk liturgikus szolgálatában az ifjúság tevékenyen részt vesz. Áldozatos munkájuk, Isten dicsőségét hirdeti.

Nagypénteken a Jeremiás siralmak alatt látott triangulumon az általuk öntött méhvisz gyertyák égtek, amelyeket a plébános úr Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén meg is szentelt.

 Lellén mindig is nagy hagyománya volt a ministrálásnak. Az itt szolgáló plébánosok, káplánok szívükön viselték az oltárszolgálatban részt vevő fiatalokat. A ministránsok pedig sok évtized távlatából sem feljtik az atyák szeretetét. Ennek egyik szép példája volt 2009. május 23-án, amikor is S.E.R. Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyéspüspök úr vezetésével ünnepi szentmisét mutatott be Kovács Jenő lellei, ill. Várnai László boglári plébános Koroncz László egykori lellei káplán lelki üdvéért halálának 10. évfordulóján, akiről a szentmisét követően hajdani ministránsai is megemlékeztek. (5., 6. kép)

Mai ministránsok:

Balázs Henrietta

Kiss Fülöp 

Mayer Szabina

Nagy Blanka

Neugebauer Viktor

Novák Ádám

Országh Károly

Valkó Vivien

 

 

A 7-es ministrálás Lellén már legaláb egy évszázados múltra tekint vissza, hiszen a plébánia irattárában megtalált egyik dokumentum, mely az 1930-as években keletkezett ezt a ministrálási formát, mint ősi lelleit említi.

 

Hét felnőtt férfi, ill. fiatal legény oltárszolgálata, akiknek megvolt a maguk feladata.

 

7-es ministránsok:

 

Gácsi Dávid

Kiss András

Kiss Tamás

Németh Norbert

Novák Gergely

Szabó Károly

Szücs Gábor